5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι μπορεί να κάνουμε άπειρα λάθη στα μαλλιά μας, είτε εξαιτίας κάποιας λάθος τακτικής, είτε λόγω καιρικών θερμοκρασιών, είτε ελλιπούς φροντίδας. Τα λάθη αυτά μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες για τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα η επίσκεψη στο αγαπημένο μας κομμωτήριο το φθινόπωρο ή μετά το τέλος των διακοπών μας να μην αποφέρει τα αποτελέσματα που ονειρευόμαστε.

Έτσι, οφείλουμε να τηρούμε κάποιους γενικούς κανόνες περιποίησης στις διακοπές μας, αποφεύγοντας, με αυτόν τον τρόπο τυχόν φθορές, που μπορούν πολύ εύκολα να συμβούν εξαιτίας της θερμότητας, του αλατιού της θάλασσας, του χλωρίου της πισίνας και φυσικά του αέρα. Στο παρόν κείμενο θα αναφερθούμε ως επί των πλείστων στις φθορές από το χλώριο και το αλάτι και πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα λάθη που οδηγούν στη θαμπάδα, τη φθορά, το αλλοιωμένο χρώμα, την αφυδάτωση και την ψαλίδα.

Εδώ είχαμε αναφέρει 5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας γενικά, τώρα ήρθε ο καιρός να αναφερθούμε κυρίως στο καλοκαίρι.

Τα 5 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας το καλοκαίρι:

  1. Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική ή σπρέι
5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι
pexels.com

Το βούρτσισμα των μαλλιών είναι μια ιεροτελεστία που καλώς ή κακώς πρέπει να τηρούμε προσεκτικά και το καλοκαίρι. Πιο σημαντικό από το βούρτσισμα των μαλλιών μας, ωστόσο, είναι η χρήση ενυδατικής κρέμας ή σπρέι με αντηλιακή προστασία, προϊόντα απαραίτητα να χρησιμοποιούμε μετά το μπάνιο μας, για να ξεμπλέξουμε τα μαλλιά μας, χωρίς να σπάσουμε την τρίχα και να δημιουργήσουμε φθορά.

2. Αντί για σπρέι με αντηλιακή προστασία χρησιμοποιείτε μάσκα

Η μάσκα για τα μαλλιά έχει πολύ συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να ενδυναμώσει κατά πολύ τα μαλλιά μας. Ωστόσο, στις ευεργετικές ιδιότητές της δεν περιλαμβάνεται η αντηλιακή προστασία. Όπως ήδη αναφέραμε ένα σπρέι με αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητο και εάν δεν διαθέτετε, τότε το καπέλο, μια μπαντάνα ή ένα μαντήλι θα σας σώσουν. Σίγουρα, η μάσκα δεν αποτελεί την εναλλακτική που χρειάζεται το τριχωτό της κεφαλής σας.

5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι
envato.com

3. Δεν ξεπλένετε καλά (ή και καθόλου) τα μαλλιά σας

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις διακοπές μας είναι ότι δεν ξεπλένουμε καλά ή και καθόλου τα μαλλιά μας, αμέσως αφού έχουμε έρθει σε επαφή με το αλάτι ή το χλώριο. Ειδικά, το δεύτερο έχει ακόμα πιο βλαβερές συνέπειες για το χρώμα και την υφή των μαλλιών μας, δημιουργώντας θαμπάδα και αφυδάτωση. Για αυτό, δεν φτάνει απλά να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τα ξεπλένουμε πολύ καλά για να απαλλαγούμε από αυτά.

4. Αρκείστε μόνο στο ξέπλυμα

Αντίστοιχο με το ελλιπές ή και καθόλου ξέβγαλμα των μαλλιών μας, λάθη κρύβονται και στο λούσιμό μας και κυρίως στη μη εκτέλεση αυτού. Το να μη λούζουμε τα μαλλιά μας, δημιουργεί θαμπάδες και αποχρωματισμούς. Έτσι, όταν είστε στην παραλία ή στην πισίνα φροντίστε να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας, όμως, όταν επιστρέφετε στο κατάλυμά σας φροντίστε να λούζετε πολύ προσεκτικά τα μαλλιά σας και να μην αμελείτε την ρουτίνα περιποίησής σας.

5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι
envato.com

5. Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά

Κλείνουμε με ίσως την σημαντικότερη συμβουλή μας, που σχετίζεται απόλυτα με την πρώτη. Το βούρτσισμα των μαλλιών είναι θεμελιώδους σημασίας για να αποφεύγονται τυχόν λάθη και φθορές για τα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα, οφείλουμε να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας μετά από κάθε μπάνιο με απόλυτη προσοχή, δηλαδή να δίνουμε βάση κυρίως στις άκρες, μετά στο κέντρο και στο τέλος στη ρίζα.

Το Vasal Beauty Salon είναι πάντα εδώ για να σας δώσει την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεστε πριν και μετά τις διακοπές σας!

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]