Αντηλιακό μαλλιών: Τι είναι; Και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Το αντηλιακό μαλλιών είναι ένα άκρως προστατευτικό και χρήσιμο προϊόν για την υγεία των μαλλιών μας. Άλλωστε, το αναφέρουμε κάθε φορά που συζητάμε για υγιή μαλλιά τώρα το καλοκαίρι, όπως εδώ και εδώ. Είναι το ίδιο χρήσιμο και απαραίτητο με το αντηλιακό σώματος και για αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Ο μόνος τρόπος, που ίσως δε απαιτείται να το χρησιμοποιείτε, είναι όταν φοράτε καπέλο ή κάποιο μαντήλι. Αλλά και πάλι, είναι πιθανό να τα βγάλετε, οπότε και πάλι θα εκτίθεστε στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Η χρήση των αντηλιακών προϊόντων, είτε για το πρόσωπο και το σώμα, είτε για τα μαλλιά, είναι απαραίτητη, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο το χρόνο, εκτός από τις ημέρες με κακοκαιρία, αφού τα προϊόντα αυτά μόνο οφέλη έχουν να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας και στην εμφάνισή μας.

Beach girl photo created by diana.grytsku – www.freepik.com

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μαλλιών;

Το αντηλιακό μαλλιών κυκλοφορεί είτε σε σπρέι, είτε σε λάδι και σας προστατεύει πλήρως, περιέχοντας φίλτρα UVA και UVB για την προστασία των μαλλιών σας από τον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν λάμψη, ενυδάτωση και προστατεύουν το χρώμα σας από τη φθορά. Το αντηλιακό μαλλιών είναι ένα απαραίτητο προϊόν που πρέπει να φοράτε τόσο στην παραλία, όσο και στις πρωινές σας βόλτες για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας και να μην αλλοιώσετε καθόλου την τρίχα σας.

Το καλό με τα μαλλιά μας είναι ότι όταν εκτίθενται στον ήλιο δεν κινδυνεύουν, όσο το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Ωστόσο, σίγουρα αλλοιώνεται η ποιότητα της τρίχας, ξεθωριάζουν και αλλοιώνεται το χρώμα στο μαλλί μας. Γενικότερα, καταλήγουμε να έχουμε θαμπά και άτονα μαλλιά, τα οποία επιδεινώνονται, εάν χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης ή εάν δεν περιποιούμαστε σωστά τα μαλλιά μας. Ο ήλιος, το αλάτι, ο αέρας και οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για να επιδεινωθεί η υγεία των μαλλιών μας.

Summer woman photo created by svetlanasokolova – www.freepik.com

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάζετε τα μαλλιά σας σε όλο το μήκος και τις άκρες τους 20 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ενώ οφείλετε να ψεκάζετε ξανά τα μαλλιά σας μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή στην πισίνα ή κάθε δύο ώρες που εκτίθεστε στον ήλιο. Για να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό καλύπτει ολόκληρο το μαλλί σας από τη ρίζα-ως τις άκρες, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια και χτενίστε το μαλλί σας με αυτήν.

Για περισσότερα γύρω από την περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά και το αντηλιακό μαλλιών μπορείτε να διαβάζετε, εδώ.

 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]