Απώλεια μαλλιών: Ποιοι είναι 5 πιο συχνοί λόγοι;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Το καλοκαίρι η πιθανότητα να έρθετε αντιμέτωποι με την απώλεια μαλλιών αυξάνεται. Συγκεκριμένα, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που λίγο πολύ όλοι έρχονται αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Λόγω ζέστης το κεφάλι μας για να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες οδηγείται στο να αποβάλλει κάποιες τρίχες για να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι τρίχες αυτές αναπληρώνονται , καθώς την συγκεκριμένη περίοδο το κεφάλι μας βρίσκεται σε μια αρκετά καλή φάση και καινούριες τρίχες κάνουν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να χάνουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι και οποιαδήποτε άλλη εποχή. Οι πιο συχνές αιτίες συνήθως δεν είναι σοβαρές και μπορούμε με βιταμίνες, ιατρική παρακολούθηση ή προϊόντα περιποίησης να την σταματήσουμε και να οδηγηθούμε στην εμφάνιση νέων τριχών. Πολλά και συχνά αγχωτικά επεισόδια, η κακή διατροφή, η έλλειψη βιταμινών, οι ασθένειες, αλλά και η κληρονομικότητα είναι κάποιοι από τους λόγους που προκαλούν απώλεια μαλλιών, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν περαιτέρω στην συνέχεια.

Γενικότερα, η απώλεια μαλλιών είναι παρούσα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μας και είναι πολύ συχνή σε όλους τους ανθρώπους. Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό για όλους μας να χάνουμε μερικές τρίχες κάθε μέρα, αλλά πώς ξέρουμε πότε έχουμε περάσει το όριο από την κανονικότητα στην προβληματική απώλεια μαλλιών; Κατά μέσο όρο χάνουμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα, ωστόσο, τον Αύγουστο ή όταν επικρατούν οι παράγοντες που συζητάμε η απώλεια μαλλιών είναι περισσότερη.

Οι 5 πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν στην απώλεια μαλλιών

1. Κληρονομικότητα

Η καταπολέμηση της γενετικής τριχόπτωσης από νωρίς είναι το κλειδί για να αλλάξει αυτό που μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτο. Η ανδρική ή γυναικεία κληρονομική απώλεια μαλλιών μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τα 20 και τα 30 σας. Ωστόσο, εάν αν είναι γνωστό πρόβλημα για τους άλλους στην οικογένειά σας, μπορείτε να το προλάβετε με διάφορα προϊόντα περιποίησης, εστιάζοντας στην καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας.

Γενικότερα, εάν παρατηρείτε συχνότητα στην απώλεια μαλλιών πρέπει πάντα να επισκέπτεστε το δερματολόγο σας για να υποβληθείτε σε μια ενδελεχή εξέταση του ίδιου του τριχωτού της κεφαλής σας και πιθανότατα να γίνει και κάποια εξέταση αίματος.

2. Ελλιπής φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής σας

Πρέπει να θυμόμαστε πως η αραίωση των μαλλιών είναι ένα πρόβλημα του τριχωτού της κεφαλής και όχι ένα πραγματικό πρόβλημα μαλλιών. Όταν τα τριχοθυλάκια δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, οι τρίχες μπορεί να λεπτύνουν ή να πέσουν. Πολλοί οροί για τα μαλλιά ή γενικότερα προϊόντα περιποίησης λειτουργούν απευθείας στους θύλακες, υποστηρίζοντας, έτσι την υγεία των τριχοθυλακίων.

Σε αυτό το σημείο, είναι χρήσιμο να επισημάνουμε τη διαφορά της αραίωσης και της τριχόπτωσης. Η αραίωση είναι όταν τα μαλλιά σας γίνονται πιο αδύναμα λόγω ακατάλληλων συνθηκών του τριχωτού της κεφαλής ή ακατάλληλης διατροφής και υποκείμενων παθήσεων, ενώ η τριχόπτωση είναι όταν τα μαλλιά πέφτουν λόγω διάφορων παραγόντων που αναφέρονται στο κείμενο αυτό, είτε επειδή ο θύλακας συρρικνώνεται αργά και δεν μεγαλώνει πλέον.

3. Συχνό και επιβλαβές styling

Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάτε το styling στα μαλλιά σας, ωστόσο κάποιες φορές, εάν δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα τα προϊόντα θερμοπροστασίας, τότε είναι πιθανό να προκαλέσετε απώλεια μαλλιών. Το styling της χαίτης σας είναι μια εκφραστική διέξοδος, αλλά αν δεν είστε ευαίσθητοι με τα σκέλη σας, μπορεί να είστε σε μια πορεία προς την απώλεια μαλλιών.

Επιπλέον, η υπερβολική ένταση και το υπερβολικό ή συνεχές τράβηγμα των μαλλιών, μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, όπως και τα διάφορα χτενίσματα μαλλιών, όπως είναι οι σφιχτές αλογοουρές, οι σφιχτές πλεξούδες, ακόμη και τα εξτένσιον μπορεί να οδηγήσουν στην πτώση των μαλλιών σας. Η χρήση μεταξωτών scrunchies μπορεί να είναι μια πιο ήπια εναλλακτική για να τραβήξετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω χωρίς να σπάσουν. Είναι, επίσης, χρήσιμο να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο βούρτσας μαλλιών, ειδικά όταν κάνετε styling με θερμότητα.

4. Ανεπάρκεια βιταμινών

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας. Οι πιο συχνές ανεπάρκειες που συνδέονται με την τριχόπτωση είναι σε βιταμίνη Β12, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και ριβοφλαβίνη. Ορισμένες από αυτές τις ανεπάρκειες, όπως η βιοτίνη, μπορεί να έχουν άλλες και άλλες παρενέργειες, όπως το σπάσιμο των νυχιών. Ευτυχώς, υπάρχουν συμπληρώματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτές τις ελλείψεις. Ενώ, μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε μια καθημερινή πολυβιταμίνη για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας.

5. Άγχος
Όταν υποφέρουμε από άγχος, το σώμα μας επηρεάζεται ολόκληρο. Έτσι, και τα μαλλιά μας πέφτουν από το στρες και το άγχος, καθώς στην προσπάθεια να αυτοθεραπευθεί, φαίνεται ότι πολλές διεργασίες καταρρέουν. Το άγχος άλλωστε σχετίζεται και με τα προβλήματα του ανοσοποιητικού, και προφανώς αυτοί οι παράγοντες συνδέονται και με την τριχόπτωση. Η τριχόπτωση που προκαλείται από το άγχος ονομάζεται αντιδραστική και εμφανίζεται συνήθως ξαφνικά. Αυτός ο τύπος ξαφνικής τριχόπτωσης είναι αναστρέψιμος και προσωρινός, μόνο εάν τα επίπεδα άγχους και η γενική υγεία σας επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα εγκαίρως. Ωστόσο, τα παρατεταμένα επεισόδια στρες και ο αγχωτικός τρόπος ζωής μπορούν τελικά να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα ωοθυλάκια σας.

Ποια προϊόντα της AlfaParf Milano μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την τριχόπτωση;

Η AlfaParf, μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της περιποίησης των μαλλιών σας γνωρίζει καλύτερα από όλους, το πώς να φροντίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν, η απώλεια των μαλλιών σας απασχολεί, τότε υπάρχουν τρία προϊόντα, που πρέπει να δοκιμάσετε:

1. Energizing Low Shampoo 

Απώλεια μαλλιών: Ποιοι είναι 5 πιο συχνοί λόγοι;
alfaparfmilanopro.com

Το Energizing Low Shampoo είναι η ιδανική λύση για την απώλεια μαλλιών. Το συγκεκριμένο σαμπουάν εφαρμόζεται απλά σε νωπά μαλλιά κάνοντας ένα πολύ ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας. Έπειτα, ξεπλένετε καλά και επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Το Energizing Low Shampoo προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και προστατεύει τους θύλακες της τρίχας, αναδομώντας τους εις βάθος, ώστε να μην πέφτουν τα μαλλιά σας. Επιπλέον, καθαρίζει απαλά, χαρίζοντας ζωντάνια και ενέργεια στα αδύναμα μαλλιά σας, που είναι επιρρεπή σε πτώση. 

  1. Energizing Tonic
Απώλεια μαλλιών: Ποιοι είναι 5 πιο συχνοί λόγοι;
alfaparfmilanopro.com

Το Energizing Tonic δυναμώνει, επαναπυκνώνει και συνδράμει στην ανάπτυξη των μαλλιών σας ενεργοποιώντας και εξισορροπώντας την ποιότητα τους, για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τις την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας. Εφαρμόστε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής το Energizing Tonic σε νωπά ή στεγνά μαλλιά (πρωί ή βράδυ) και κάντε μασάζ για να το βοηθήσετε να απορροφηθεί.

Φροντίστε, ωστόσο, να μην ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά τη χρήση του τονωτικού. Για να δείτε σύντομα αποτελέσματα, εφαρμόστε το τονωτικό 4 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Ενώ, εάν έχετε πιτυρίδα ή υπερβολικό σμήγμα, συνιστούμε να εφαρμόζετε το τονωτικό 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. 

  1. Energizing Lotion
Απώλεια μαλλιών: Ποιοι είναι 5 πιο συχνοί λόγοι;
alfaparfmilanopro.com

Το Energizing Lotion χαρίζει βαθιά ανανέωση σε αδύναμα μαλλιά που είναι επιρρεπή σε πτώση, αφήνοντας, έτσι, μια αίσθηση φρεσκάδας, χωρίς να τα βαραίνει. 
 
Αφού λούσετε τα μαλλιά σας με το Energizing Low Shampoo, εφαρμόστε το περιεχόμενο ενός φιαλιδίου στο τριχωτό της κεφαλής σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να απορροφηθεί. Ωστόσο, και πάλι μην το ξεπλύνετε, αφήστε το να δράσει εις βάθος στο τριχωτό της κεφαλής σας. Για εντατική θεραπεία χρησιμοποιήστε 4 φιαλίδια την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Ενώ, για περαιτέρω προστασία και μακροχρόνια αποτελέσματα χρησιμοποιείστε, έπειτα, 2 φιαλίδια την εβδομάδα για 5 εβδομάδες. 

Περισσότερα tips για την φροντίδα των μαλλιών σας μετά τις διακοπές, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]