Barber shop

Η έννοια του σημερινού μπαρμπέρη δεν είναι η ίδια με εκείνη που ίσχυε όταν πρωτοεμφανίστηκε το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πιο συγκεκριμένα, ο μπαρμπέρης ήταν ένας από τους βοηθούς του κουρέα (συχνά διέθετε μαθητευόμενους και υπαλλήλους για διάφορες δουλειές) που αναλάμβανε αποκλειστικά το ξύρισμα των πελατών και το κούρεμα των μαλλιών.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι μπαρμπέρηδες άρχισαν να διατηρούν πελάτες και εκτός κουρείου, ενώ σιγά σιγά επεδίωκαν και την πλήρη αυτονομία τους ανταγωνιζόμενοι τους κουρείς. Αυτό άρχισε να παρατηρείται κυρίως κατά τον 16ο αιώνα και εξαιτίας της φθίνουσας πορείας, και εντέλει της παρακμής, των δημόσιων λουτρών (οι τότε κουρείς διατηρούσαν τα λεγόμενα δημόσια λουτρά για την παροχή των υπηρεσιών τους).

Δειλά δειλά στις υπηρεσίες τους πρόσθεταν θεραπείες για τρυπήματα, κοψίματα και κατάγματα, υπηρεσίες που τους προσέδιδαν επιπλέον χρήματα, ενώ μέχρι και τον 18ο αιώνα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν ακόμη και ακρωτηριασμούς.

Με την ανάπτυξη του ιατρικού επαγγέλματος από τον 19ο αιώνα κι έπειτα, οι μπαρμπέρηδες αρχίζουν να εξειδικεύονται στο ξύρισμα και το κούρεμα και να παρέχουν μόνο τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Τα κουρεία βιώνουν τη «χρυσή εποχή» τους την περίοδο 1880-1940 με τη δημοφιλία τους να συναγωνίζεται εκείνη των περίφημων saloons.

Μπορεί ο «μπαρμπέρης» ως έννοια να ηχεί στα αυτιά μας ως κάτι από τα παλιά, όμως ο «μοντέρνος μπαρμπέρης» είναι μια πραγματικότητα και –δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε– ανάγκη. Ο σύγχρονος Έλληνας –κι όχι μόνο– τον αποζητά, κάνει crash test στα barber shops της πόλης και εν τέλει καταλήγει σε μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού καλού μπαρμπέρη, που τον περιποιείται και τον κάνει να νιώθει όμορφα.

Tα barber shops λοιπόν έχουν αποδείξει πως δεν είναι ένα ακόμα trend, αλλά μια εξελισσόμενη ανάγκη που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Τα περισσότερα από αυτά εμπνέονται ως προς την διακόσμηση από αντίστοιχους χώρους σε Λονδίνο και Αμερική, ενώ χαρακτηρίζονται για την old school ατμόσφαιρα και την vintage διάθεσή τους.

Οι υπηρεσίες τους βασίζονται στην εξειδίκευση του προσωπικού, ενώ σε αυτές συγκαταλέγονται ακόμη και άτυπα bachelor parties μελλοντικών γαμπρών.

Βαφή - Ανταύγειες

Για πολλά χρόνια, η βαφή στα αντρικά μαλλιά αποτελούσε taboo, ωστόσο από τα αρχαία χρόνια υπάρχουν ευρήματα και αναφορές που αποδεικνύουν ότι οι άντρες φρόντιζαν τα μαλλιά τους και ως προς τη χρωματική απόχρωση, ακολουθώντας και εκείνοι, όπως και οι γυναίκες της εποχής, τις επιταγές της μόδας. Σήμερα οι άντρες, οι περισσότεροι απαλλαγμένοι από αντιλήψεις του παρελθόντος, ολοένα και περισσότερο οδηγούνται στη βαφή των μαλλιών τους και για να επιτύχουν πιο νεανική όψη αλλά και για να δοκιμάσουν μία νέα ανανεωμένη όψη. Στο κομμωτήριο Vasal προσφέρονται υπηρεσίες βαφής ή και ανταύγειες με διάφορες τεχνικές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας, που επιτρέπει την χαλάρωση και την απόλαυση προσωπικών περιποιήσεων

Κουπ

Το κομμωτήριο Vasal, πιστό στις επιταγές της νέας μόδας που θέλει ξεχωριστή φροντίδα και περιβάλλον που να εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα στους άντρες επισκέπτες του, έχει διαμορφώσει έναν ξεχωριστό χώρο αποκλειστικά για άντρες. Στον χώρο αυτό οι άντρες –πελάτες μας μπορούν να κουρευτούν χωρίς τα βλέμματα των γυναικών πελατών μας, και να απολαύσουν το κούρεμα της αρεσκείας τους αλλά και ένα επαγγελματικό ξύρισμα ή ένα απολαυστικό λούσιμο που συνδυάζει τον καθαρισμό του τριχωτού με τις τεχνικές μασάζ κεφαλής. Την ίδια στιγμή μπορούν να δεχτούν υπηρεσίες περιποίησης νυχιών στα πόδια και τα χέρια από το εξειδικευμένο προσωπικό της ομάδας του κομμωτηρίου μας.

Νύχια

Η τέχνη της περιποίησης των νυχιών εφαρμόζεται εδώ και 5.000 χρόνια ακόμη και πριν τη γραφή, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι το 3000π.Χ. φρόντιζαν τα χέρια τους, βάφονταν και έκαναν ακόμη και τατουάζ και μάλιστα όχι στη μακρινή Πολυνησία, αλλά στις περίφημες Κυκλάδες. Στην αρχαίο Αίγυπτο αλλά και στη Κίνα και στην Ινδία, οι έχοντες και κατέχοντες έβαφαν τα νύχια τους σε κοκκινωπή απόχρωση, ένδειξη ευζωίας και καλοζωίας, αφού το κόκκινο και το ροζ, σε αντιδιαστολή με το κίτρινο, αποτελεί σημάδι καλής υγείας.
Διαβάστε περισσότερα

Το βάψιμο των νυχιών και το μήκος τους αποτελούσε απόδειξη υψηλής κοινωνικής τάξης και ευμάρειας, αφού όσοι είχαν μακριά νύχια αποδείκνυαν ότι δεν εργάζονταν και σίγουρα δεν ασχολούνταν με αγροτικές δουλειές. Τον 19ο αι. στην Ευρώπη, οι πλούσιοι Άγγλοι δανδήδες γυάλιζαν τα νύχια τους, ενώ το μακρύ νύχι στο πέμπτο δάχτυλο αποδείκνυε για ακόμη μια φορά την αποχή από την εργασία. Γυναίκες και άντρες με τα μακριά, κόκκινα νύχια αποδείκνυαν για έναν περίπου αιώνα ότι ήταν υγιείς και εύποροι. Τον 20ο αιώνα, το χρώμα, το μήκος αλλά και το σχήμα των νυχιών διαφοροποιήθηκε πολλές φορές ενώ η χρωματική παλέτα ξεπέρασε πολύ το κόκκινο και τις αποχρώσεις του και οδηγήθηκε σε μία ευρεία γκάμα από το λευκό έως και το απόλυτο μαύρο. Σήμερα, τα νύχια όπως και τα μαλλιά ακολουθούν σύγχρονες τάσεις και τεχνικές, τις οποίες εφαρμόζουμε στο κομμωτήριο Vasal με πρώτιστο μέλημα την υγιεινή σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και φυσικά το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον πελάτη.