Φθαρμένα μαλλιά: 5 tips για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Τα φθαρμένα μαλλιά είναι μια πραγματικότητα για πολλές γυναίκες, ειδικά, εάν έχετε σγουρά μαλλιά και χρησιμοποιείτε θερμότητα, τότε η φθορά των μαλλιών σας είναι όλο και πιο πιθανή. Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο σπαστά είναι τα μαλλιά σας ή έχετε μπούκλες τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να κάνετε για να τα ισιώσετε ή να τα στεγνώσετε. Έτσι, χρησιμοποιείτε ακόμα περισσότερη θερμότητα καταστρέφοντας την τρίχα σας.

Ας κάνουμε μια χρονική αναδρομή. Έχοντας σπαστά μαλλιά ή μπούκλες, ξεκινήσατε σε μικρή ηλικία το ίσιωμα των μαλλιών σας για “ειδικές περιστάσεις.” Αυτές οι ειδικές περιστάσεις πολλαπλασιάστηκαν μεγαλώνοντας και καταλήξατε να ισιώνετε τα μαλλιά σας πολλές φορές μέσα στο μήνα, την εβδομάδα ή και κάθε μέρα. Η υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά και κυρίως όταν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου ή και την κατάλληλη θερμοπροστασία, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει το τριχωτό της κεφαλής σας, προκαλώντας σας ζημιά που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό τα φθαρμένα μαλλιά σας να καταλήξουν εύθραυστα με κατεστραμμένες άκρες και με ελάχιστο έως καθόλου σπάσιμο ή μπούκλες.

Εάν τα μαλλιά σας μοιάζουν όπως τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε, αφού, ευτυχώς, λύσεις υπάρχουν. Τα μαλλιά μας περνάνε πολλές φάσεις, άλλες κακές, άλλες καλύτερες και ο πειραματισμός με αυτά είναι κάτι όμορφο, που, ωστόσο μπορεί να ενέχει ρίσκο. Το να τα κρατάμε υγιή είναι κάτι εξίσου όμορφο. Για αυτό κι εμείς σας προτείνουμε 5 tips για να επαναφέρετε τα φθαρμένα μαλλιά σας και να τα προστατέψετε από περαιτέρω κινδύνους.

Φθαρμένα μαλλιά: 5 tips για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας
pinterest.com

Τα 5 tips που σας προτείνουμε για φθαρμένα μαλλιά

1) Κόψτε τις φθαρμένες άκρες
Η κοπή των άκρων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας, όταν έχετε φθαρμένα μαλλιά. Οι φθαρμένες άκρες είναι από τα σημαντικότερα βήματα, γιατί έτσι τα μαλλιά σας ανανεώνονται και φαίνονται πιο εντυπωσιακά. Τα φθαρμένα μαλλιά τείνουν να έχουν ψαλίδα, ουρές, να είναι καμένα και γενικότερα να μην φαίνονται υγιή στην όψη.

Φθαρμένα μαλλιά: 5 tips για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας
pinterest.com

2) Η υγρασία είναι σύμμαχός σας

Τα μαλλιά σας χρειάζονται υγρασία για να καταπολεμήσουν την ξηρότητα, την ξηροδερμία και την αφυδάτωση που προκαλεί η θερμότητα. Έτσι, οι μάσκες μαλλιών, οι θεραπείες, τα ειδικά σαμπουάν και τα μαλακτικά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και την λάμψη των μαλλιών σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μαλακώσετε και θα ξεμπερδέψετε τις μπούκλες σας. Βρείτε τα προϊόντα που ταιριάζουν στα μαλλιά σας και τις κατάλληλες θεραπείες και αφεθείτε στα ενεργά συστατικά τους.

3) Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές
Οι βιταμίνες μπορούν να διαδραματίσουν πολύτιμο ρόλο στη γενικότερη υγεία των μαλλιών σας. Τέτοιες βιταμίνες είναι: η βιοτίνη ή αλλιώς Β7, η A, η B12, η C και η D. Αυτές  είναι κάποιες από τις βιταμίνες που βοηθούν στην ευρύτερη καλή υγεία των μαλλιών σας, διασφαλίζοντας, έτσι, ότι το σώμα και τα μαλλιά σας λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, ώστε τα μαλλιά να είναι και να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

4) Δοκιμάστε looks που προστατεύουν
Τα looks που προστατεύουν τα μαλλιά σας, μπορεί να είναι πολλά και διαφορετικά, επιτρέποντάς σας να αλλάζετε την εμφάνισή σας συχνά. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητές των μαλλιών σας για θραύση, μπέρδεμα και ζημιά λόγω θερμότητας ελαχιστοποιούνται, αφού μπορείτε να πετύχετε μοναδικά looks, χωρίς κόπο και θερμότητα. Τέτοια looks μπορεί να γίνουν με κάποια αξεσουάρ, όπως με μαντήλια ή τουρμπάνια. Ταυτόχρονα, προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο, τον αέρα και γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα.

Φθαρμένα μαλλιά: 5 tips για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας
pinterest.com
Φθαρμένα μαλλιά: 5 tips για να επαναφέρετε τις μπούκλες σας
pinterest.com

5) Το Vasal Beauty Salon

To Vasal Beauty Salon είναι το κατάλληλο καταφύγιο για εσάς που επιθυμείτε να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας και να αποκτήσετε μαλλιά ανθεκτικά, υγιή και λαμπερά. Οι ειδικοί του Vasal Beauty Salon είναι πάντα εκεί για να κουρέψουν τα μαλλιά σας, να αναδομήσουν τις άκρες σας και ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής σας, με τις κατάλληλες ενυδατικές θεραπείες, ανάλογα με τις ανάγκες σας και να σας προτείνουν προϊόντα που θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σας προσφέροντάς σας ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα.

Εάν τα φθαρμένα μαλλιά είναι ένα αγκάθι για εσάς, μετανιώνοντας για λάθος επιλογές και λανθασμένες τεχνικές του παρελθόντος, δε θα πρέπει να λυπάστε και να μετανιώνετε. Ο πειραματισμός με την εμφάνισή μας και η ανάγκη μας για αλλαγή είναι μια κινητήρια δύναμη, η οποία πολλές φορές μπορεί να έχει κάποιο ρίσκο. Το καλό είναι πως εάν έχετε δίπλα σας έμπειρους ειδικούς η υγεία των μαλλιών σας μπορεί να αποκατασταθεί και τα μαλλιά σας να γίνουν ξανά λαμπερά. Τα φθαρμένα μαλλιά μπορεί να ανήκουν πια στο παρελθόν.

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]