Κούπ

Κούπ

Η κομμωτική τέχνη είναι μία εξαιρετικά απαιτητική, υψηλή τέχνη, η οποία χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση αλλά και ιδιαίτερη κλίση –ταλέντο. Ο τρόπος με τον οποίο κουρεύονταν τα μαλλιά και στη συνέχεια χτενίζονταν, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, αποτελούσε ένδειξη κοινωνικής θέσης στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη, ενώ η περιποίηση των μαλλιών με διάφορα υλικά από τη φύση, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Η τέχνη της κομμωτικής έχει παραμείνει αδιάλειπτα σημαντική για τους τεχνίτες κομμωτές αλλά και για τα εκατομμύρια κόσμου, που μέσα από τον τρόπο που κουρεύονται εκφράζουν και προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν οι άλλοι να τους «βλέπουν». Μεγάλοι κομμωτές από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έχουν προσπαθήσει να αποτυπώσουν την κοινωνική θέση της γυναίκας στο κούρεμά της, με το κοντό μαλλί να αποτελεί ένδειξη ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης, επιδεικνύοντας μία πιο χειραφετημένη γυναίκα, ενώ τα γεωμετρικά σχήματα των μαλλιών σηματοδότησαν μία νέα, πιο ρεαλιστική και λιγότερο ρομαντική ματιά στο γυναικείο φύλο. Από τη δεκαετία του ‘70 και έως τις ημέρες μας, η κυρίαρχη τάση στο κούρεμα των μαλλιών θέλει κυρίως να εκφράσει τη θηλυκή της πλευρά και τον ερωτισμό της.

Στο κομμωτήριο Vasalενημερωνόμαστε για όλες τις κυρίαρχες τάσεις της κομμωτικής τέχνης με εκτενή σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακολούθηση μαθημάτων από μαιτρ της κομμωτικής στην παγκόσμια σκηνή και με την έμπρακτη εφαρμογή των νέων γνώσεων. Ωστόσο, η υψηλή τέχνη της κομμωτικής δεν λειτουργεί αυτούσια και έχει αξία όταν αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά των ανθρώπων με επιτυχία, προσδίδοντας ένα αρμονικό σύνολο στο παρουσιαστικό τους. Για αυτό ακριβώς συζητάμε με τον πελάτη και προσαρμόζουμε στα δικά του μέτρα τις νέες τάσεις της μόδας ή επιμένουμε στο κούρεμα που τον εκφράζει, που αναδεικνύει την ομορφιά του, ακόμη και αν αυτό δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα hottrends. 

Αναζήτηση
Προσφορές!


Δείτε πρώτοι τις προσφορές μας!

Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης και αποστολής της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου. Παρακαλούμε δείτε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας πριν συμπληρώσετε την φόρμα.
[Πολιτική Απορρήτου]