Λούσιμο: Το μαγικό tip των 5 δευτερολέπτων που θα σου αλλάξει τα μαλλιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Θέλεις λεία, καθαρά, λαμπερά και δυνατά μαλλιά; Τώρα μπορείς να τα αποκτήσεις μόνο με το λούσιμο. Οι hair experts θεωρούν πως το σωστό λούσιμο είναι αρκετό για να φαίνονται τα μαλλιά σου υγιή και εντυπωσιακά. Από τι όμως εξαρτάται το ιδανικό λούσιμο; Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα του τέλειου λουσίματος στα μαλλιά μας. Τέτοιοι είναι: το διάστημα από το ένα λούσιμο στο άλλο, η ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε, το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε, σε ποια σημεία δίνουμε περισσότερη βαρύτητα, τι ποσότητα νερού χρησιμοποιούμε για το ξέβγαλμα, καθώς και τι περιποίηση ακολουθούμε μετά.

Ποια είναι η ιδανική λύση για το τέλειο λούσιμο;

Λούσιμο: Το μαγικό tip των 5 δευτερολέπτων που θα σου αλλάξει τα μαλλιά
unsplash.com

Για το τέλειο λούσιμο, που θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μην αμελείς την σωστή διαδικασία για το ξέβγαλμα. Κατά τη διάρκεια αυτού, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το μαλλί μας δεν έχει ίχνος από σαμπουάν, μάσκα, ενυδατική, conditioner και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιούμε στο ντουζ μας. Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι τέτοιο; Εφαρμόζοντας τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων!

Ο κανόνας αυτός είναι πολύ απλός και άκρως λειτουργικός. Απλά ξεπλένουμε τα μαλλιά μας για 5 δευτερόλεπτα επιπλέον, από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ένα ακόμη tip είναι το κρύο νερό. Εάν λούζεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό, δοκίμασε σε αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα να χρησιμοποιείς κρύο νερό. Μόνο έτσι θα απαλλαγείς από το φριζάρισμα και θα κλείσουν εντελώς τα λέπια της τρίχας. Με λίγα λόγια, το μαλλί σου θα είναι πιο λείο, απαλό και λαμπερό από ποτέ!

Μερικά ακόμα tips για τέλεια μαλλιά

Λούσιμο: Το μαγικό tip των 5 δευτερολέπτων που θα σου αλλάξει τα μαλλιά
unsplash.com
  • Για δυνατά και λαμπερά μαλλιά, μην ξεχνάς να αφιερώνεις τρία λεπτά από το χρόνο σου για να κάνεις κυκλικές και απαλές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής σου, επιτυγχάνοντας εντονότερη κυκλοφορία του αίματος.
  • Σχετικά με το σαμπουάν πρέπει να παραμένει στο κεφάλι σου κάποια δευτερόλεπτα για να δράσει. Τα δευτερόλεπτα αυτά εξαρτώνται από το μήκος των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, για κοντά μαλλιά τα δευτερόλεπτα είναι 60, ενώ για πιο μακριά και βαμμένα μαλλιά ο χρόνος φτάνει στα 180 δευτερόλεπτα.

Όσο πιο λεπτομερώς τηρείς τους παραπάνω κανόνες, τόσο λιγότερο συχνά θα λούζεις τα μαλλιά σου και θα έχεις μονίμως ένα λαμπερό αποτέλεσμα, σαν να βγήκες μόλις από το μπάνιο. Σε περίπτωση που το μαλλί σου σου φαίνεται λιπαρό, τότε το dry shampoo είναι μονόδρομος.

 

Για περισσότερα hair tips μην ξεχνάς να διαβάζεις το blog μας, εδώ!

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]