Προστασία μαλλιών το καλοκαίρι: Ο πλήρης οδηγός ενυδάτωσης και προστασίας των μαλλιών σας από τον ήλιο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Εάν θέλετε να έχετε υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά το φετινό καλοκαίρι, οφείλετε να ακολουθήσετε κάποια βήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα πολυπόθητα αυτά αποτελέσματα. Έτσι, η προστασία μαλλιών το καλοκαίρι αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα, αν θέλετε να έχετε όλα τα παραπάνω. Μια τέτοια διαδικασία, φυσικά, δεν είναι όσο δύσκολη ακούγεται, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην υγεία των μαλλιών σας, με την προστασία τους να αποτελεί τελικά μια εύκολη υπόθεση.

Η προστασία μαλλιών το καλοκαίρι δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ενδεχομένως να φαντάζει, αφού υπάρχουν κάποια θαυματουργά προϊόντα περιποίησης που μπορούν να αναδομήσουν τα μαλλιά, να τα ενυδατώσουν και να τα αναζωογονήσουν. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε το καλοκαίρι για την επιθυμητή προστασία μαλλιών είναι να διαλέξετε με προσοχή τα προϊόντα των μαλλιών σας και να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η προστασία μαλλιών το καλοκαίρι;

Η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που υπάρχει στο δέρμα μας, η οποία υπάρχει και στα μαλλιά μας και βρίσκεται εκεί για να προστατεύσει. Συγκεκριμένα, στα μαλλιά υπάρχουν δύο τύποι μελανίνης, η ευμελανίνη (μαύρη και καφέ χρωστική ουσία) και η φαιομελανίνη (κίτρινη και κόκκινη χρωστική ουσία). Τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά έχουν λιγότερη μελανίνη από τα πιο σκούρα μαλλιά. Η μελανίνη βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τις τρίχες των μαλλιών μας, οι οποίες με την σειρά τους προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής μας, ωστόσο κατά το καλοκαίρι οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο τις τρίχες, όσο και τη μελανίνη.

Ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των παραπάνω, που επιτάσσει να βρούμε την κατάλληλη προστασία μαλλιών είναι ο ήλιος, η υπεριώδης ακτινοβολία και οι ακτίνες UVA/UVB. Μια καλή λύση για την προστασία των μαλλιών μας είναι το αντηλιακό μαλλιών. Ωστόσο, το αντηλιακό, παρόλο που προστατεύει τα μαλλιά μας, δεν τα ενδυναμώνει, δεν τα αναζωογονεί και δεν τα τονώνει. Έτσι, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η μόνη λύση για την προστασία μαλλιών.

Ολοκληρωμένη λύση μπορεί να υπάρξει μόνο όταν χρησιμοποιούμε ολοκληρωμένες σειρές περιποίησης, οι οποίες έχουν συγκεκριμένους στόχους, τομείς δράσης και συμβάλλουν ολοκληρωτικά στην τόνωση, ενυδάτωση και προστασία μαλλιών και χρώματος. Ακόμα, από τις ακτίνες του ήλιου κινδυνεύουν τόσο τα βαμμένα, όσο και τα μαλλιά με φυσικό χρώμα με αλλοίωση του χρώματος, όσο και με άλλα πολλά.

Επιπλέον, αν αντιμετωπίζετε γενικότερα τριχόπτωση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαλλιά σας και κυρίως τα σημεία που δεν έχουν αρκετά μαλλιά εκτίθενται όλο και περισσότερο στο φως του ήλιου και δεν είναι καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών ή γενικότερα για τη γενικότερη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας.

Ακόμα, καλό είναι να αποφεύγετε τις τεχνητές θεραπείες μαλλιών το καλοκαίρι, αφού στην πλειοψηφία τους δεν επιτρέπεται η έκθεση στον ήλιο, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο την συγκεκριμένη εποχή. Αφού, ακόμα και η χρήση καπέλου ή μαντηλιού δεν προστατεύει πλήρως τα μαλλιά, καθώς κάποιες ακτίνες μπορεί να διαπεράσουν. Έτσι, το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να επιτευχθεί η προστασία μαλλιών είναι να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω δύο σειρές περιποίησης σε συνδυασμό με κάποιο αντηλιακό μαλλιών.

Ποιες σειρές μαλλιών ενδείκνυνται για το καλοκαίρι;

Αρχικά, πρέπει να γίνει σαφές πως η υπεριώδης ακτινοβολία και γενικότερα ο ήλιος, μπορεί να βλάψει την πρωτεΐνη στα μαλλιά και να προκαλέσει σπάσιμο και ξηρότητα της τρίχας. Έτσι, πρέπει να επιλέξετε μια σειρά περιποίησης που να ενισχύει την ενυδάτωση των μαλλιών και με κάθε λούσιμο να αναδομείται η τρίχα και η πρωτεΐνη σε αυτήν. Τέτοια σειρά περιποίησης είναι η Semi di Lino Moisture από την AlfaParf Milano, η οποία ενυδατώνει, θρέφει και μαλακώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά από τις ακτίνες του ήλιου. Για ορατά υγιή, εύκολα στο χτένισμα και με βαθιά θρέψη μαλλιά, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από την σειρά αυτήν.

Ακόμα η Semi di Lino Moisture προστατεύει τα μαλλιά από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τα κάνει πιο λαμπερά και υγιή, έχει φίλτρο UV και αντιοξειδωτικά για να διατηρείται το χρώμα ζωντανό και λαμπερό, καθώς και μικρομόρια για ενυδάτωση και θρέψη. Αρχικά, λούζετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν της σειράς, όπου αμέσως θα νιώσετε την απαλή και ξεχωριστή του αίσθηση να σας κυριεύει, χαρίζοντάς σας κορυφαία αναδόμηση και προστασία.

Semi di Lino Moisture Shampoo

Στην συνέχεια, ολοκληρώνετε το λούσιμό σας με το condioner της σειράς, το οποίο προσφέρει μια επιπλέον προστασία μαλλιών και μια γενικότερη αναδόμηση, βοηθώντας τα μαλλιά να αποκτήσουν περισσότερη λάμψη και μεγαλύτερη ζωντάνια.

Semi di Lino Moisture Conditioner

Τέλος, για να απογειώσετε τη θεραπεία και την προστασία των μαλλιών σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε την παρακάτω μάσκα, η οποία κλειδώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά της τρίχας, αναδομεί τις φθαρμένες άκρες και ενδυναμώνει τις ρίζες.
Semi di Lino Moisture Mask

Ακόμα, αν απώτερος στόχος σας αυτό το καλοκαίρι είναι η λάμψη τότε έχουμε να σας προτείνουμε μια άλλη σειρά περιποίησης, την Semi di Lino Diamond, η οποία αναζωογονεί, προστατεύει και φωτίζει τα μαλλιά σας, χαρίζοντας απίστευτη, διαμαντένια λάμψη που διαρκεί. Η παρακάτω σειρά είναι η καλύτερη σειρά περιποίησης για εσάς που αναζητάτε κορυφαία προστασία μαλλιών, θρέψη και κυρίως λάμψη μαζί. Ενώ, προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με την Semi di Lino Moisture. Δηλαδή, και η συγκεκριμένη σειρά προστατεύει τα μαλλιά από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τα κάνει πιο λαμπερά και υγιή, έχει φίλτρο UV και αντιοξειδωτικά για να διατηρείται το χρώμα ζωντανό και λαμπερό, καθώς και μικρομόρια για ενυδάτωση και θρέψη.

Semi di Lino Diamond Shampoo

Semi di Lino Diamond Conditioner Semi di Lino Diamond Mask

Αρχικά, ξεκινάτε την περιποίηση με το σαμπουάν της σειράς, ενώ στην συνέχεια μπορείτε να τελειοποιήσετε το λούσιμό σας, κορυφώνοντας την θετική επίδρασή του με το illuminating conditioner. Τέλος, ενισχύστε τα θετικά οφέλη της σειράς με την απόλυτη μάσκα λάμψης, αναδόμησης και προστασίας μαλλιών.

Ενώ, το καλύτερο; Η συγκεκριμένη σειρά περιποίησης περιέχει το Extraordinary All-In-1 Fluid, το οποίο χαρίζει εξαιρετική, στιγμιαία λάμψη, ξεμπερδεύει τα μαλλιά, βοηθά στην προστασία από τις ακτίνες UV, προστατεύει το χρώμα (είτε είναι βαμμένα, είτε φυσικά τα μαλλιά σας), αποτρέπει το σπάσιμο των τριχών, ελέγχει το φριζάρισμα, εξουδετερώνει την επίδραση της υγρασίας και κάνει τα μαλλιά απαλά και μεταξένια και πιο εύκολα στο βούρτσισμα. Το συγκεκριμένο λάδι μαλλιών είναι η επιτομή της προστασίας και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο το φετινό καλοκαίρι.

Semi di Lino Diamond Extraordinary All-In-1 Fluid

Μάθετε τα πάντα για τις παραπάνω σειρές περιποίησης και προμηθευτείτε τα προϊόντα της Alfaparf Milano από το Vasal Beauty Salon. 

Ακολουθήστε το Vasal Beauty Salon στο Instagram. 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]