Υπηρεσίες κομμωτικής

Η κομμωτική τέχνη είναι μία εξαιρετικά απαιτητική, υψηλή τέχνη, η οποία χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση αλλά και ιδιαίτερη κλίση –ταλέντο. Ο τρόπος με τον οποίο κουρεύονταν τα μαλλιά και στη συνέχεια χτενίζονταν, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, αποτελούσε ένδειξη κοινωνικής θέσης στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη, ενώ η περιποίηση των μαλλιών με διάφορα υλικά από τη φύση, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Η τέχνη της κομμωτικής έχει παραμείνει αδιάλειπτα σημαντική για τους τεχνίτες κομμωτές αλλά και για τα εκατομμύρια κόσμου, που μέσα από τον τρόπο που κουρεύονται εκφράζουν και προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν οι άλλοι να τους «βλέπουν». Μεγάλοι κομμωτές από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έχουν προσπαθήσει να αποτυπώσουν την κοινωνική θέση της γυναίκας στο κούρεμά της, με το κοντό μαλλί να αποτελεί ένδειξη ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης, επιδεικνύοντας μία πιο χειραφετημένη γυναίκα, ενώ τα γεωμετρικά σχήματα των μαλλιών σηματοδότησαν μία νέα, πιο ρεαλιστική και λιγότερο ρομαντική ματιά στο γυναικείο φύλο. Από τη δεκαετία του ‘70 και έως τις ημέρες μας, η κυρίαρχη τάση στο κούρεμα των μαλλιών θέλει κυρίως να εκφράσει τη θηλυκή της πλευρά και τον ερωτισμό της.

Στο κομμωτήριο Vasal ενημερωνόμαστε για όλες τις κυρίαρχες τάσεις της κομμωτικής τέχνης με εκτενή σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακολούθηση μαθημάτων από μαιτρ της κομμωτικής στην παγκόσμια σκηνή και με την έμπρακτη εφαρμογή των νέων γνώσεων. Ωστόσο, η υψηλή τέχνη της κομμωτικής δεν λειτουργεί αυτούσια και έχει αξία όταν αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά των ανθρώπων με επιτυχία, προσδίδοντας ένα αρμονικό σύνολο στο παρουσιαστικό τους. Για αυτό ακριβώς συζητάμε με τον πελάτη και προσαρμόζουμε στα δικά του μέτρα τις νέες τάσεις της μόδας ή επιμένουμε στο κούρεμα που τον εκφράζει, που αναδεικνύει την ομορφιά του, ακόμη και αν αυτό δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα hottrends.

Ανταύγειες

Οι ανταύγειες δίνουν φως σε όλα τα μαλλιά, φυσικά χωρίς βαφή ή βαμμένα. Ο πιο γνωστός και δημοφιλής τρόπος για ανταύγειες είναι αυτός που διαχωρίζει τα μαλλιά σε λεπτές, πολύ λεπτές γραμμές και τα «ξεβάφει» καθώς καλύπτεται με φύλλα αλουμινόχαρτου. Το αποτέλεσμα δίνει λάμψη και φως και λειτουργεί θαυμάσια κυρίως στα φυσικά ξανθά ή και στα βαμμένα ξανθά μαλλιά. Ωστόσο, οι τεχνικές στις ανταύγειες είναι πλέον δίχρωμες, τρίχρωμες ή και «τρελές», ανάλογα με το πώς επιθυμείτε τις αποχρώσεις των μαλλιών σας. Τα μαλλιά έχουν γίνει παλέτα και οι κομμωτές –ζωγράφοι που ξανοίγουν και βάφουν τα μαλλιά όχι μόνο κάθετα αλλά και οριζόντια, δημιουργώντας τόξα από χρώμα. Χοντρές ανταύγειες, οριζόντιες ανταύγειες και διάφορες άλλες τεχνικές που αναμειγνύουν την τεχνική της ανταύγειας και της βαφής, συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες του κομμωτηρίου Vasal.

Βαφή

«Το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι το χρώμα που σου πάει», υποστήριζε η μοναδική Coco Chanel, ωστόσο το χρώμα ανά τους αιώνες ήταν περισσότερο μόδα και ανάγκη να μοιάσουμε σε αυτό που το σύνολο όριζε ως ωραίο ή επιθυμητό για την κάθε κοινωνική τάξη. Το απόλυτο μαύρο για τους Αιγύπτιους, γυναίκες και άντρες, δήλωνε νεότητα και ομορφιά, το ξανθό στην Αρχαία Ελλάδα επιζητούνταν με κάθε τρόπο ακόμη και με «επικίνδυνες» μεθόδους για την υγεία των μαλλιών και του κεφαλιού. Στο Μεσαίωνα το κόκκινο ήταν ένδειξη μαγείας, ενώ η ενθρόνιση της κοκκινομάλλας Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας άλλαξε τα δεδομένα και το μετέτρεψε σε χρώμα αριστοκρατικό. Ανάμεσα στις χρωματικές προτιμήσεις που κερδίζει με συντριπτική διαφορά ανά τους αιώνες και στις διάφορες κοινωνικές τάξεις της Δύσης φιγουράρει σχεδόν ως ο απόλυτος κυρίαρχος, το ξανθό με όλες του τις αποχρώσεις.

Ωστόσο στις μέρες μας, το χρώμα έχει «τρελαθεί». Θέλουμε μαλλιά που να δείχνουν φυσικά στη ρίζα και ξανοιγμένα στα άκρα, σαν από τον ήλιο. Άλλοι πάλι θέλουν χοντρές στρώσεις χρώματος, οριζόντιες ή και κάθετες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τις άκρες των μαλλιών τους σα να είναι βουτηγμένες σε κουβά με χρώμα. Όποια και αν είναι η τάση ή οι τάσεις και οι τεχνικές, στο κομμωτήριο Vasal βρίσκουμε αυτή που σας ταιριάζει, που αρμόζει με την προσωπικότητα και τον τρόπο της ζωής σας, που αναδεικνύει το χρώμα της επιδερμίδας σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας και εφαρμόζουμε την ανάλογη τεχνική. Οι βαφές μας εξασφαλίζουν πιστότητα και διάρκεια στο αποτέλεσμα, ενώ οι τεχνίτες –κομμωτές μου αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή εφαρμογή τους.

Χτένισμα

Το χτένισμα αναδεικνύει το τέλειο κόψιμο και τη βαφή, στολίζει κυριολεκτικά το κεφάλι και τραβά αβίαστα την προσοχή. Στο κομμωτήριο Vasalμπορούμε να σας προτείνουμε και να δημιουργήσουμε εκατοντάδες χτενίσματα για κάθε τύπο μαλλιών και κυρίως για κάθε περίσταση. Χτενίσματα για κοντά μαλλιά, μεσαία σε μήκος, μακριά, σγουρά, ίσια, λιγοστά, πλούσια… Σημαντική μέριμνα για τη διαμόρφωση του τέλειου χτενίσματος είναι η λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στην ποιότητα των μαλλιών και η μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη. Η ομάδα του κομμωτηρίου μας, κομμωτές έμπειροι και άριστοι στη διαμόρφωση του τέλειου χτενίσματος, προτείνουν το χτένισμα που θα ξεδιπλώσει την ομορφιά των μαλλιών σας και του προσώπου σας.

Θεραπεία OLAPLEX®

Ένα νέο προϊόν θεραπείας μαλλιών που βελτιώνει σημαντικά την υφή τους αλλά κυρίως ένα επαναστατικό προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά από τις βαφές, ενισχύει την αποτελεσματικότητα του χρώματος, τα διατηρεί απαλά και υγιή. Με το Olaplex, οι επιπτώσεις της τεχνικής ντεκαπάζ για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών και την εφαρμογή διαφορετικού χρώματος από το φυσικό, είναι πλέον παρελθόν. Το προϊόν Olaplex αναμειγνύεται με τη βαφή προστατεύοντας την τρίχα. Στη συνέχεια, και αφού προηγηθεί λούσιμο με σαμπουάν και conditioner, το Olaplexεφαρμόζεται σε όλα τα μαλλιά με πινέλο και γίνεται μασάζ. Το προϊόν επενεργεί στο τριχωτό «επουλώνοντας» όποια φθορά –αφυδάτωση έχει επέλθει στην τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά εξαιρετικά ενυδατωμένα και υγιή.

Κερατίνη Nanokeratin®

Μία εξαιρετικά διαδεδομένη τεχνική ισιώματος μαλλιών που όχι μόνο δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία των μαλλιών και του ατόμου που τα εφαρμόζει, αλλά χαρίζει λάμψη και δύναμη στην τρίχα, η οποία έχει αφυδατωθεί, σπάει εύκολα και είναι θαμπή. Η θεραπεία κερατίνης ουσιαστικά αποκαθιστά την κερατίνη που εμπεριέχεται στην τρίχα και που σταδιακά χάνεται προκαλώντας αφυδάτωση και θάμπωμα. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας τα μαλλιά για διάστημα τεσσάρων έως έξι εβδομάδων γίνονται πάλι στιλπνά, γεμάτα, υγιή, χωρίς το ενοχλητικό φριζάρισμα που παρουσιάζουν πολλά σπαστά μαλλιά, με γεμάτες μπούκλες στην περίπτωση που το μαλλί είναι φυσικό σγουρό. Στο κομμωτήριο Vasal εφαρμόζουμε τη θεραπεία κερατίνης της Nanokeratin  και επιτυγχάνουμε ίσια, λεία και ενυδατωμένα μαλλιά για τουλάχιστον έξι μήνες.

Extensions

Τα μακριά μαλλιά είναι μόδα. Οι γυναίκες τα λατρεύουν. Ωστόσο δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να τα αποκτήσουν. Το μήκος των μαλλιών εξαρτάται πολύ από την ποιότητά τους και από την υγεία του ατόμου, ενώ είναι γεγονός ότι τα μαλλιά μακραίνουν απελπιστικά αργά. Τη λύση για μακριά, πλούσια μαλλιά προσφέρουν τα «πρόσθετα» μαλλιά ή τρέσες, τα οποία διατίθενται σε φυσική τρίχα αλλά και συνθετική. Στο κομμωτήριο Vasal χρησιμοποιούμε τρέσες με εξαιρετική ποιότητα και τις τοποθετούμε σύμφωνα με το μήκος ή τον όγκο που επιθυμεί η πελάτισσα. Η τοποθέτηση γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η υγεία των φυσικών μαλλιών και να επιτυγχάνεται η επιθυμητή ομοιομορφία. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των extensionsσας προσφέρουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για τη φροντίδα των «νέων μαλλιών» ώστε να διαρκέσουν το μέγιστο χρονικό διάστημα –συνήθως 6 μήνες –χωρίς να αφυδατώσουν ή να τραυματίσουν τα φυσικά μαλλιά.

Permanant

Τα σγουρά μαλλιά αποτελούν άπιαστο όνειρο για τις περισσότερες γυναίκες που έχουν ολόισια και συνήθως λιγοστά μαλλιά. Η διαδικασία γνωστή ως «περμανάντ» έγινε μόδα μέσα από fashion icons, όπως η Jessica Parker, ενώ αγαπήθηκε κυρίως γιατί «υπόσχονταν» στις γυναίκες αποχή από καθημερινή φροντίδα και χτένισμα. Ωστόσο, η διαδικασία της περμανάντ τις προηγούμενες δεκαετίες αποδείχτηκε μάλλον «καταστρεπτική» για την ποιότητα των μαλλιών, που τα άφηνε χωρίς καθόλου υγρασία και χωρίς την απαραίτητη κίνηση. Σήμερα, η περμανάντ επιστρέφει στη μόδα. Τα μαλλιά γίνονται μεσαία ή μακριά, με μεγάλες μπούκλες και φυσική κίνηση, ενώ η τεχνική χρησιμοποιεί πλέον νέες, προηγμένες φόρμουλες που φτιάχνουν μπούκλες απαλές και αεράτες.