Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα λάθη ή έστω κακές συνήθειες που επηρεάζουν καθοριστικά την εμφάνισή μας. Τα λάθη αυτά επηρεάζουν και τα μαλλιά μας, όπως και οτιδήποτε άλλο πάνω μας μπορεί να προδώσει την ηλικία μας, ή να μας κάνει να φαινόμαστε μικρότερες ή μεγαλύτερες από ότι είμαστε. Εάν δε θέλουμε να φαινόμαστε μεγαλύτερες από ότι είμαστε, υπάρχουν έξι πολύ συγκεκριμένα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε, ώστε να μην μας μεγαλώνουν τα μαλλιά μας. Από την άλλη μεριά, περιορίζοντας αυτά τα λάθη, φαινόμαστε μικρότερες από ότι είμαστε.  

Τα έξι λάθη που μπορεί να κάνετε:

  1. Δεν στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας 
Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Το να μην στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας (ή το να χρησιμοποιείτε συνεχώς θερμότητα) μπορεί να βλάψει την ποιότητα της τρίχας σας. Επιπλέον, το όχι καλό στέγνωμα των μαλλιών, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται περίεργοι όγκοι στο κεφάλι μας ή ένα μέρος του μαλλιού μας να είναι ίσιο και το άλλο σγουρό. Ένα τέτοιο look, σε καμία περίπτωση, δεν είναι ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού όχι μόνο μας μεγαλώνει, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν μας κολακεύει. 

 

2. Δεν σας κολακεύει η απόχρωση 

Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Η απόχρωση των μαλλιών μας, ίσως είναι πιο σημαντική και από το κούρεμα που θα επιλέξουμε. Η απόχρωση μας πρέπει να ταιριάζει με την επιδερμίδα μας, το πρόσωπό μας και κυρίως, όμως, με το στυλ μας, καθιστώντας το ένα από τα πιο συχνά λάθη στα μαλλιά μας. Η απόχρωσή μας είναι η πρώτη εντύπωση που κάνουμε, αφού είναι αυτό που κάποιος βλέπει πρώτο στο μαλλί μας. Για παράδειγμα, το πολύ ανοιχτό ξανθό, εάν η επιδερμίδα μας δεν είναι εξίσου πολύ ανοιχτή, μπορεί να μας μεγαλώνει παρουσιάζοντάς μας σαν να είμαστε άρρωστες και χλωμές. Αντίστοιχα, το μαύρο χρώμα στα μαλλιά, κατά πολλές περιπτώσεις μπορεί και να αγριεύει το πρόσωπό μας.  

 

3. Δεν κουρεύετε τα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να μακραίνουν πολύ 

Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Ένα από τα λάθη στα οποία θα αναφερθούμε αφορά τα μακριά μαλλιά. Τα μακριά μαλλιά είναι μια αγαπημένη επιλογή για πολλές γυναίκες, ενώ η πεποίθηση πως σέξι μαλλί, είναι το μακρύ μαλλί, κυριαρχεί ακόμα σε πολλές αντιλήψεις. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα ορθό και δεδομένο, αφού σε πολλές γυναίκες δεν τους ταιριάζει απόλυτα το μακρύ μαλλί, ενώ άλλες τις αγριεύει με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερες από ότι στην πραγματικότητα είναι.  

 

4. Δεν βάφετε τα μαλλιά σας όταν πρέπει 

Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Ακόμα και αν επιλέξετε την τέλεια απόχρωση που ταιριάζει με την επιδερμίδα και το στυλ σας, πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι αρκετό. Για ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα μακριά από λάθη, πρέπει να επισκέπτεστε το κομμωτήριό σας, όσο πιο τυπικά γίνεται για να ανανεώνετε τη βαφή σας, ώστε να μην ξεθωριάζει. Η ξεθωριασμένη βαφή είναι ένας ακόμη παράγοντας που μας δείχνει πιο μεγάλες από ότι είμαστε.  

 

5. Υιοθετήστε το στυλ που σας ταιριάζει 

Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε την ανάγκη μας να μιμούμαστε τεχνικές που είτε αναζητούμε και βρίσκουμε στο διαδίκτυο, είτε μας τις προτείνει ο hairstylist μας. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια να επαναφέρουμε μόνες μας την πρόταση αυτήν στο μαλλί μας ενέχει κινδύνους. Αρχικά, είναι πολύ πιθανό να μην αποδώσουμε στα μέγιστα την πρόταση αυτήν. Κατά δεύτερον, μπορεί να υποπέσουμε σε λάθη, καθώς ένα μέτριο ή κακό αποτέλεσμα μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερες από ότι είμαστε στην πραγματικότητα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι να βρούμε τι πραγματικά ταιριάζει σε μας, μέσα από τις τεχνικές και τους τρόπους που μας βολεύουν. Βελτιώνοντας αυτούς τους τρόπος και τις τεχνικές θα φτάσουμε στο κορυφαίο αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε.  

 

6. Δεν αλλάζετε συχνά look 

Τα 6 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες ηλικιακά 
pinterest.com

Τάσεις, μόδες και αλλαγές πλημμυρίζουν τα blogs, τις τάσεις και τα shows κάθε χρόνο. Μερικές γυναίκες σπεύδουν να τις υιοθετήσουν, ενώ άλλες εμμένουν στο hairstyling που ήδη έχουν. Το ιδανικό αποτέλεσμα είναι κάπου στη μέση. Σε περίπτωση που δε θέλετε να ανανεώνετε συχνά το look σας, φοβούμενοι τυχόν λάθη, αποτυχίες ή για λόγους συνήθειας, σας έχουμε τη λύση. Προσπαθείτε να δοκιμάζετε ένα νέο κούρεμα ανά κάποια χρόνια, ώστε και να μην βαριέστε τα μαλλιά σας και να κρύβετε κάποια χρόνια μέσα από αυτό.  

Περισσότερα νέα και ενημερώσεις μπορείτε να διαβάζετε και εδώ.

 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]