Θαμπά μαλλιά: Ποιες είναι οι 2 βασικότερες αιτίες;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Τα θαμπά μαλλιά μετά τις διακοπές είναι αμοιβαίο επακόλουθο ειδικά όταν εκτίθεστε πολλές ώρες στον ήλιο και στην θάλασσα. Μαζί με τα θαμπά μαλλιά, ακολουθούν και οι ταλαιπωρημένες, κατεστραμμένες άκρες με έντονη ψαλίδα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να τα τιθασεύσετε.

Το πρώτο σας βήμα είναι να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην φροντίδα των μαλλιών σας μετά από τις διακοπές, καθώς έτσι θα αναπληρώσετε τη χαμένη ενυδάτωση και θα επαναφέρετε την υγεία της τρίχας.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να “οπλιστείτε” με τα κατάλληλα προϊόντα αναδόμησης και φυσικά να μείνετε πιστές σε αυτή τη νέα ρουτίνα. Άλλωστε γνωρίζετε, ότι τα μαλλιά δεν αλλάζουν όψη εν μια νυκτί!

Ωστόσο, τα θαμπά μαλλιά δεν οφείλ0νται πάντα σε μια λανθασμένη περιποίηση. Στην πραγματικότητα η καθημερινή χρήση συσκευών styling χωρίς την εφαρμογή θερμοπροστατευτικών προϊόντων είναι ένας βασικός λόγο για τη φθορά των μαλλιών σας.

Θαμπά μαλλιά μετά από τις διακοπές

Pinterest

Θαμπά μαλλιά : Πώς θα επαναφέρετε την ελαστικότητα και τη λάμψη τους;

Γνωρίζατε ότι η μέγιστη και η καταλληλότερη θερμοκρασία των συσκευών styling είναι οι 190 βαθμοι; Kι όμως, η υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φθορά της τρίχας και να είναι η αιτία για τα θαμπά μαλλιά σας.

Αντιθέτως, η σταθερή θερμοκρασία στους 190 βαθμούς, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τέλειο styling, αλλά θα προστατεύσει τα μαλλιά σας.

Για πιο ολοκληρωμένη προστασία φυσικά είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός ειδικού serum ή μιας λοσιόν που δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ανάμεσα στα μαλλιά σας και στην θερμότητα.

Μήπως τα θαμπά μαλλιά υποδηλώνουν κάτι για την υγεία σας;

Ακριβώς όπως και άλλα σημεία στο σώμα, έτσι και η όψη των μαλλιών σας είναι ένας πολύς καλός τρόπος για να καταλάβετε αν όλα πηγαίνουν καλά με την υγεία σας.

Αν για παράδειγμα τα θαμπά μαλλιά σας συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα όπως πιτυρίδα, ξηροδερμία ή τριχόπτωση, τότε ίσως να σημαίνει ότι σας λείπουν ορισμένες βιταμίνες ή ακόμα και ότι σας καταβάλλει έντονο στρες.

Για να λύσετε το πρόβλημα, βελτιώστε την διατροφή σας και εμπλουτίστε την με φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε σίδηρο και δοκιμάστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας κι ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών.

 

Θαμπά μαλλιά πώς θα ανακτήσετε τη λάμψη τους

Pinterest

Με αυτές τις δύο βασικές κινήσεις θα παρεμποδίσετε το σπάσιμο, την ψαλίδα και την ταλαιπωρημένη όψη και θα βελτιώσετε προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Όσον αφορά τα θαμπά μαλλιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να απολαύσετε τις στιγμές σας στις διακοπές σας, τότε αφήστε τα όσο το δυνατόν πιο ανέμελα.

Νιώστε πιο ελεύθερες, αφήστε την φυσική ομορφιά να αναδυθεί και κρατήστε το ίσιωμα και τις στημένες μπούκλες για άλλες περιστάσεις. Τα beach waves άλλωστε είναι το καλύτερο χτένισμα που θα μπορούσατε να κάνετε και τα θαμπά μαλλιά θα ανήκουν στο παρελθόν!

 

 

 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]