Αλογοουρά: Μήπως φθείρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Η αλογοουρά είναι από τα πιο συχνά χτενίσματα που επιλέγουν σχεδόν όλες οι γυναίκες για τη γυμναστική τους και όχι μόνο, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας καταλήγουμε πολλές φορές στο αγαπημένο χτένισμα για να απαλλαγούμε από τα μαλλιά μας. Ωστόσο, μήπως η αλογοουρά φθείρει τα μαλλιά και καταστρέφει την τρίχα, ειδικά την ώρα που κάνουμε γυμναστική; Μήπως αντί για την κλασσική αλογοουρά να επιλέξετε κάποιο άλλο χτένισμα για τη γυμναστική σας; Πιο συγκεκριμένα, η αλογοουρά είναι κυρίως βλαβερή για εσάς που τρέχετε ή περπατάτε γρήγορα. Εάν κάνετε κάποιου άλλου είδους γυμναστικής δε θα αντιμετωπίζατε τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτήν.

Εάν είστε, λοιπόν, δρομέας ή έχετε έναν πιο ενεργό και έντονο τρόπο ζωής, αρχικά συγχαρητήρια για το lifestyle σας και κατά δεύτερον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πιάνετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά για να μη ζεσταίνεστε και για να μην σας ενοχλούν κατά την άσκηση. Ωστόσο, η αλογοουρά κρύβει κινδύνους, εάν μείνει για αρκετή ώρα στο κεφάλι σας, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι, ενώ το σώμα σας ασκείται και γίνεται όλο και πιο υγιές και η ψυχική σας ευεξία αναζωογονείται, τα μαλλιά σας μπορεί να υποφέρουν, και αυτό οφείλεται απλώς στον τρόπο που τα δένετε.

Αλογοουρά: Μήπως φθείρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας;
Δρομέας με αλογοουρά

Γιατί η αλογοουρά είναι βλαβερή;

Αλογοουρά: Μήπως φθείρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας;
Δρομέας κατά τη διάρκεια της άσκησης

Ενώ τρέχετε ή αθλείστε έντονα με δεμένα μαλλιά, τα μαλλιά σας αλλάζουν θέση και πάνε από τη μια πλευρά στην άλλη. Μια τέτοια επαναλαμβανόμενη και συνεχής κίνηση, μιμείται την ιδέα του «μαστιγώματος» στο μαλλί και στο κεφάλι σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν τα μαλλιά σας πάνε δεξιά-αριστερά διαρκώς, ενώ αθλείστε, ακόμα κι αν είναι δεμένα χαλαρά κι όχι σφιχτά, να γεμίσετε με σπασμένες άκρες, ουρές, ψαλίδα και ξηρότητα στις άκρες των μαλλιών σας.

Έτσι, το να δένετε τα μαλλιά σας πίσω για να τα κρατάτε μακριά από το πρόσωπό σας, ενώ τρέχετε, μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη στο μήκος σας, αφού οι τρίχες θα αρχίσουν να σπάνε και να αποδυναμώνονται. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με την πλεξούδα. Και τα δύο αυτά χτενίσματα, παρόλο που μπορεί να είναι όμορφα, γρήγορα και άνετα, φθείρουν τα μαλλιά σας και αλλοιώνουν την ποιότητα της τρίχας σας. Καλό θα είναι να τα αποφεύγετε και να μην τα πιάνετε καθόλου, έτσι, τα μαλλιά σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αλογοουρά: Μήπως φθείρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας;
Δρομέας με κότσο

Εάν θέλουμε να απαλλαγούμε από την ενόχληση που μας προκαλούν τα μαλλιά μας ή από τη ζέστη που μας προξενούν, τότε είναι καλύτερη επιλογή η δημιουργία ενός προσεγμένου, αλλά χαλαρού κότσου στα μαλλιά μας. Ακόμα, μπορούμε να σφίξουμε τον κότσο μέχρι εκεί που δεν κουνιέται κατά την άσκηση, ώστε να μην οδηγηθούμε στα ίδια αποτελέσματα με την αλογοουρά. Εάν ο κότσος είναι πολύ σφιχτός, μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές συνέπειες για το κεφάλι και τα μαλλιά μας, που σε καμία περίπτωση δε θέλουμε.

Για να αντλήσουμε ευεργετικά χαρακτηριστικά ακόμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορούμε να βάλουμε στα μαλλιά μας μια μάσκα μαλλιών πριν από το τρέξιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε θεραπεία και άσκηση σε ένα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τη μάσκα μαλλιών, περνώντας την προσεκτικά σε όλο το μαλλί μας και έπειτα να την ξεπλύνουμε μετά το τρέξιμο! Έτσι, θα λάβουμε όλα τα ευεργετικά συστατικά και το μαλλί μας δε θα καταστραφεί καθόλου.

Έτσι, αν επιλέγετε κι εσείς αλογοουρά ή πλεξούδα, όπως πολλές ακόμα γυναίκες και προκαλούσατε βλαβερές συνέπειες στα μαλλιά σας ενώ κάνατε γυμναστική, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε να δημιουργείτε τους ιδανικούς κότσους για τα μακριά μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα τα προστατεύετε από τις περιττές τριβές και σπασμένες άκρες.

Περισσότερες ιδέες για την περιποίηση σας μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]