Ξανθά μαλλιά: 3 Tips για να τα προστατέψετε από τον ήλιο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία, είτε είναι φυσικά, είτε βαμμένα. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη φροντίδας τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει και να μην κάνετε το αγαπημένο σας ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας. Άλλωστε, τα ξανθά μαλλιά αποτελούν μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει πραγματικά στην επιδερμίδα σας, στο πρόσωπό σας και γενικότερα στο στυλ σας.

Πώς λοιπόν δε θα ξεθωριάζει το αγαπημένο σας ξανθό από τον ήλιο, τη θάλασσα και το αλάτι; Για καλή μας τύχη, υπάρχουν τρία πολύ απλά βήματα, ιδανικά για οποιοδήποτε ξανθό επιλέξετε που θα σας λύσουν τα χέρια και θα διατηρήσουν το χρώμα καθαρό, σαν να πήγατε μόλις στο κομμωτήριο.

Τα τρία πολύ απλά βήματα για να μην ξεθωριάσουν τα ξανθά μαλλιά σας

  1. Περιορίστε το λούσιμο
Ξανθά μαλλιά: 3 Tips για να τα προστατέψετε από τον ήλιο
pinterest.com

Το λούσιμο τείνει να συνδράμει στο πιο γρήγορο ξεθώριασμα των μαλλιών μας. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι που εξαιτίας του ήλιου και της θάλασσας τα μαλλιά ξεθωριάζουν πιο γρήγορα. Για αυτό, μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Προσπαθήστε να τηρείτε το πρόγραμμα σας και μην προβαίνετε σε υπερβολές, όπως είναι το καθημερινό λούσιμο ή ακόμα και το δυο φορές την ημέρα. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από το αλάτι ή το χλώριο, λίγο κρύο προς χλιαρό νερό αρκεί. Εάν η παραπάνω λύση δε σας καλύπτει, ένα έλαιο ενυδάτωσης είναι υπεραρκετό.

2. Απαλλαγείτε από τις συσκευές θερμότητας

Ξανθά μαλλιά: 3 Tips για να τα προστατέψετε από τον ήλιο
pinterest.com

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να απαλλαγείτε από τις συσκευές θερμότητας. άλλωστε, η εποχή από μόνη της επιτάσσει πιο ανέμελα looks, κότσους, ψηλές αλογοουρές και γενικότερα styles που αγκαλιάζουν το φυσικό. Έτσι, αφήστε μακριά το πιστολάκι μαλλιών, το ψαλίδι ή την ισιωτική σας και επιλέξτε πιο αστείους και ιδιαίτερους τρόπους για να κάνετε, για παράδειγμα τις μπούκλες σας στο νησί. Αφού, με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δε θα ζεσταίνεστε από τη θερμότητα, αλλά και θα αποκτήσετε τα πιο όμορφα, φυσικά μαλλιά. Ακόμα, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε διάφορα αξεσουάρ μαλλιών, όπως είναι τα μαντήλια, οι μπαντάντες και γενικότερα οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώθετε chic χωρίς να χρειάζεστε θερμότητα.

3. Προσοχή στα προϊόντα περιποίησης

Ξανθά μαλλιά: 3 Tips για να τα προστατέψετε από τον ήλιο
pinterest.com

Η ενυδάτωση είναι πολύτιμος σύμμαχος για πλούσια και λαμπερά ξανθά μαλλιά. Για αυτό, μην αμελείτε να απλώνετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ενυδατική κρέμα στα μαλλιά σας, για να προστατέψετε τόσο το χρώμα, όσο και τις άκρες σας. Για καλύτερα αποτελέσματα,  μην ξεχνάτε να απλώνετε την ενυδατική σας πριν πάτε στην πισίνα ή στη θάλασσα για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλάτι και το χλώριο.

Πέρα από την μάσκα ενυδάτωσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το conditioner με χρώμα, το οποίο θα βοηθήσει το μαλλί σας να μην ξεθωριάσει κρατώντας το πλούσιο, υγιές και δυνατό. Επιπλέον, τα ευεργετικά συστατικά του conditioner συνδράμουν, ώστε να διατηρείται η τρίχα δυνατή και υγιής.

 

Για περισσότερα tips για ξανθά μαλλιά και όχι μόνο, μπορείτε να διαβάζετε το blog μας, εδώ.

 

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]