Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: 5 hairstyles που κολακεύουν και είναι τέλεια για το καλοκαίρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Αν αναρωτιέστε για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας στο μέγιστο το φετινό καλοκαίρι, θα σας κολακέψουν και θα σας κρύψουν χρόνια, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα παρακάτω hairstyles. Τα κουρέματα που θα δούμε έχουν επιλεγεί με βάση τον συγκεκριμένο γνώμονα και την ανάγκη μας να μοιάζουμε νεότερες από όσο είμαστε. Άλλωστε, ποια γυναίκα δε θα ήθελε να είχε πάντα εντυπωσιακά μαλλιά και να μοιάζει και μικρότερη από την ηλικία της;

Ειδικά για τις μέρες του καλοκαιριού, τα συγκεκριμένα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 μπορούν να είναι και μια εντυπωσιακή επιλογή ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς όλες μας θέλουμε να είμαστε πάντα κομψές, άνετες και έτοιμες για έξοδο. Αν χαρακτηρίζονται από κάτι οι γυναίκες άνω των 50 είναι η γοητεία τους. Έτσι, λοιπόν, στόχος των κουρεμάτων που θα δούμε παρακάτω είναι η διατήρηση της γοητείας αυτής, ενώ ταυτόχρονα το κούρεμα θα μειώνει χρόνια και θα κολακεύει κατάλληλα το πρόσωπο, κρύβοντας ενδεχομένως ρυτίδες ή ηλικιακά σημάδια.

Ποια είναι τα ιδανικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 50;

Αρχικά, πρώτα θα καταρρίψουμε έναν μύθο σχετικά με τα συγκεκριμένα κουρέματα. Παλαιότερα, η πλειοψηφία των γυναικών μόλις περνούσε τα 45-50 επέλεγε να κόψει τα μαλλιά της αρκετά κοντά. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως αρχίζει να περιορίζεται με τα χρόνια. Ο λόγος που κάτι τέτοιο λάμβανε χώρα, είναι γιατί πιστεύεται πως τα κοντά κουρέματα μειώνουν χρόνια και είναι πιο κατάλληλα.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι απολύτως αληθινό, αφού υπάρχουν και κάποια εξαιρετικά μακριά κουρέματα που αναδεικνύουν και κολακεύουν το ίδιο. Για τον ίδιο λόγο, βλέπουμε όλο ένα και περισσότερες διάσημες να επιλέγουν τα μακριά μαλλιά μετά από τις ηλικίες αυτές. Τέτοιες διάσημες είναι η Jennifer Aniston, η Jennifer Lopez και η Sarah Jessica Parker (και φυσικά πολλές ακόμα). Έτσι, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τους στιλιστικούς κανόνες του παρελθόντος σχετικά με τα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 και να υιοθετήσουν και πιο μακριά μήκη.

Άλλωστε, είτε διαλέξετε τα μακριά μαλλιά, είτε τα κοντά, αυτό που κάνει τη διαφορά στα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 είναι η απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια των κουρεμάτων, η οποία και θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: 5 hairstyles που κολακεύουν και είναι τέλεια για το καλοκαίρι

  1. Layers περιμετρικά του προσώπου

Τα layers περιμετρικά του προσώπου σας μπορεί να αποτελέσουν μια στρατηγική επιλογή, ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε τα μακριά μαλλιά σας. Ειδικότερα, αποτελεί ένα από τα καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50, εφόσον τα layers έχουν γίνει με στρατηγικό τρόπο περιμετρικά του προσώπου σας. Τα layers έχουν την τάση να δημιουργούν γωνίες και να κόβουν από σημεία, κρύβοντας τυχόν σημάδια και χαρίζουν όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζετε συγκεκριμένα σημεία, ενώ κρύβετε άλλα στο πρόσωπό σας.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

2) Πλαϊνή φράντζα

Η πλαϊνή φράντζα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να είστε κομψή, όμορφη και εντυπωσιακή, ενώ ταυτόχρονα κρύβετε χρόνια, ρυτίδες (όπως το πόδι της χήνας) και άλλα ηλικιακά σημάδια προσώπου. Η πλαϊνή φράντζα μπορεί να συνδυαστεί και με μακριά και με κοντά μαλλιά και μπορείτε να διαλέξετε εσείς την πλευρά που θα πέφτει η φράντζα σας και το μήκος.

Jennifer Anniston

3) Bob μέχρι τους ώμους

Το bob μέχρι τους ώμους ή ακριβέστερα το bob που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους είναι μια εξαιρετική επιλογή, κάνοντας κάθε γυναίκα άκρως γοητευτική και εντυπωσιακή. Είναι ίσως από τις αγαπημένες μας επιλογές που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη και που αποτελεί μια κορυφαία λύση για γυναίκες όλων των ηλικιών. Το συγκεκριμένο look είναι άκρως ανάλαφρο, δεν προσθέτει όγκο στο μαλλί, δεν είναι βαρύ και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας. Μάλιστα, το look αυτό είναι ακόμα πιο όμορφο στην πιο ανάλαφρη εκδοχή του με waves, όπου ταυτόχρονα είναι και άκρως καλοκαιρινό.


Michele Obama4) Γαλλικό καρέ

Το γαλλικό καρέ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για γυναίκες όλων των ηλικιών. Είναι απολύτως νεανικό, εύκολο στο styling και ιδιαίτερα εντυπωσιακό όλες τις ώρες της ημέρας. Ειδικά, αν είστε από τις γυναίκες που αποφεύγουν να κάνουν styling στα μαλλιά τους το καλοκαίρι, τότε αυτό το κούρεμα είναι το καλύτερο για εσάς, γιατί είναι ιδιαίτερα ευκολοδιαχειρίσιμο και εντυπωσιακό. Σίγουρα, είναι από τα πιο όμορφα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50.

Charlize Theron

5) Αφέλειες

Οι αφέλειες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, είτε με κοντά, είτε με μακριά μαλλιά και σίγουρα είναι από τα αγαπημένα μας κουρέματα για γυναίκες άνω των 50, αφού όχι μόνο κρύβουν τυχόν σημάδια γήρανσης ή ρυτίδες, αλλά και αναδεικνύουν τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Οι αφέλειες σας προσδίδουν γοητεία, λάμψη και μια ανεπιτήδευτη ροκ διάθεση.

Julia Roberts

Κλείστε το ραντεβού σας στο Vasal Beauty Salon και δημιουργήστε με τους ειδικούς μας το καλύτερο χτένισμα για το καλοκαίρι!

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]