Ξηρά μαλλιά: 5 tips για να απαλλαγείτε από αυτά το καλοκαίρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Πίνακας περιεχομένων

Τα ξηρά μαλλιά το καλοκαίρι είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπίσουν πληθώρα γυναικών. Οι δύο κύριες αιτίες που οδηγούν σε ξηρότητα είναι το χλώριο και το αλάτι. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτές. Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο αέρας αποδυναμώνουν τα μαλλιά μας κάνοντάς τα αδύναμα και ξηρά. Ενώ, ταυτόχρονα με την ξηρότητα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη θαμπάδα και την αφυδάτωση.

Ένας ακόμη λόγος που οδηγεί σε όλα τα παραπάνω είναι ότι το καλοκαίρι όλο και περισσότερες γυναίκες αφήνουν πίσω τους τη βασική φροντίδα των μαλλιών τους και επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο περιποίησης με λιγότερα προϊόντα. Για αυτό κι εμείς θα σας προτείνουμε 5 τρόπους για να απαλλαγείτε από τη ξηρότητα χωρίς να χρειαστεί να επαναφέρετε την πλήρη ρουτίνα περιποίησής σας το καλοκαίρι.

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ξηρά μαλλιά

1. Περιορίστε τη θερμότητα

Η καλύτερη λύση για να μην αλλοιώσετε την τρίχα και να μην προκαλέσετε ξηρότητα είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου θερμότητα. Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο ίσως είναι δύσκολο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την περιορίσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Προτιμήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά ή επιλέξτε πιο φυσικές μεθόδους για να ισιώσετε ή να σγουρύνετε τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε εδώ μία.

Γενικότερα, το καλοκαίρι επιλέγουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό. Για αυτό, προσπαθήστε να μη βάψετε τα μαλλιά σας λίγο πριν φύγετε για διακοπές, αφού ίσως θαμπώσουν πιο γρήγορα, αλλά μερικές εβδομάδες πριν. Ο ήλιος είναι σίγουρο πως θα κάνει από μόνος του το θαύμα του και θα ανοίξει τα μαλλιά σας, δημιουργώντας μοναδικούς χρωματισμούς.

Ξηρά μαλλιά: 5 tips για να απαλλαγείτε από αυτά το καλοκαίρι
freepik.com

2. Φορέστε αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ μαλλιών όχι μόνο αποτελούν κορυφαία τάση για τα μαλλιά το καλοκαίρι του 2022, αλλά και απομακρύνουν μια για πάντα το φόβο των ξηρών μαλλιών. Ειδικότερα, οι μπαντάνες, τα μαντήλια και τα καπέλα είναι οι καλύτεροι τρόποι για να προστατευτείτε μια για πάντα. Εάν δε διαθέτετε κάτι από τα παραπάνω, τότε φροντίστε να πιάνετε τα μαλλιά σας ψηλά, ώστε να εκτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στον ήλιο και στον αέρα και όσο μπορείτε να αποφεύγετε τις βουτιές.

Ξηρά μαλλιά: 5 tips για να απαλλαγείτε από αυτά το καλοκαίρι
pinterest.com

3. Μην ξεχνάτε το σπρέι για τα μαλλιά

Όπως φοράμε το αντηλιακό μας το καλοκαίρι, που προστατεύει το σώμα και το πρόσωπό μας, έτσι θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια να φοράμε το σπρέι για τα μαλλιά μας με δείκτη προστασίας. Τα εν λόγω σπρέι ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και ταυτόχρονα δεν αλλοιώνεται το χρώμα και η ποιότητά τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προλάβουμε μια για πάντα την αφυδάτωση.

4. Δώστε ιδιαίτερη βάση στη νυχτερινή σας περιποίηση

Πριν πάτε για ύπνο φροντίστε να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας κερδίζοντας τις ώρες αφυδάτωσης της ημέρας. Αφού φανταστείτε να ενυδατώνονται τα μαλλιά σας για 8 ώρες, όπως κοιμάστε- τόσο εύκολα. Μια πλήρης αναδόμηση για τα ξηρά μαλλιά. Έτσι, πριν πάτε για ύπνο τοποθετήστε μια ενυδατική μάσκα και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Το επόμενο πρωί φροντίστε να τα ξεπλύνετε με πολύ νερό.

Ξηρά μαλλιά: 5 tips για να απαλλαγείτε από αυτά το καλοκαίρι
freepik.com

5. Λουστείτε σωστά

Όπως ήδη είπαμε, το αλάτι και το χλώριο αποδυναμώνουν την τρίχα και δημιουργούν ξηρά μαλλιά, έτσι είναι επιτακτική σημασία να λουζόμαστε συχνά και κυρίως κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τη θάλασσα ή την πισίνα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά μας καθαρίζονται από τις βλαβερές ουσίες και από το αντηλιακό μαλλιών που πρέπει να φοράτε. Πέρα από το λούσιμο, φροντίστε να τοποθετείτε στα μαλλιά σας πάντα ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner και φυσικά τη μάσκα περιποίησης τη νύχτα. Προτιμήστε τα προϊόντα που αναγράφουν το “after sun protection” πάνω στην συσκευασία, τα οποία είναι ιδανικά για αναδόμηση από τις φθορές που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε 5 λάθη που κάνουμε και αλλοιώνουν τα μαλλιά μας, αλλά και 3 τάσεις που είναι must για φέτος το καλοκαίρι.

Ετικέτες

VASAL κομμωτήρια και κέντρο ομορφιάς

ΑΛΙΜΟΣ

Δευτέρα: 9.00 – 19.00

Τρίτη: 9.00 – 21.00

Τετάρτη: 9.00 – 19.00

Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Παρασκευή: 9.00 – 21.00

Σάββατο: 8.30 – 19.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: 10.00 – 19.00

Τετάρτη: 10.00 – 19.00

Πέμπτη: 10.00 – 19.00

Παρασκευή: 10.00 – 19.00

Σάββατο: 9.00 – 18.00

Κυριακή: Κλειστά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Τσαλδάρη 20, Άλιμος 174 55 

+30 210 981 2492 

Λ. Καλαμακίου 23, 17455

+30 210 98 82 701

 

[email protected]